Calamine Lotion: Charmfördelar och användningar

Det råkar vara en av de mest lugnande och vårdande ingredienserna i vårt kosmetiska skåp. Det är Calamine -lotion som har stått tidens test för sina lugnande och lugnande egenskaper i hundratals år.

Calamine -lotion är vanligtvis rosa färgad med en smidig konsistens. Tidigare zink som finns i Calamine -lotion användes i trådar och gasväv för att binda runt såren. Zinkoxid som finns i kalaminen hjälper till att läka sår och mindre sjukdomar snabbare och det är anledningen till att kalamin används i stor utsträckning för att behandla finnar och akne. Det är också mycket effektivt att behandla solbränna. Glycerin och ricinolja som finns i lotionen hjälper till att hålla huden fuktig och verkar på de fläckar som finns på huden. Calamine pulver har använts av olika människor eftersom år för olika hudproblem.

Denna kalaminlotion säljs under olika märken med olika namn. En av de populärt kända Calamine -lotion är Lacto Calamine som säljs av Piramal Healthcare.
Skönhetsfördelar med att använda Lacto Calamine -produkter
1. Förbättrad hudton
Calamine är känt för att ha ‘kaolin’, en ingrediens som ökar i att utveckla strålande hud. När den appliceras dagligen i ansiktet gör det sitt jobb som en fantastisk fuktighetskräm som går framåt för att förbättra hudtonen.
Lakto Calamine Classic Lotion som agerar på samma anteckning som starkt ger näring och fuktar huden. Det fungerar helt bra som basrock innan du applicerar smink. Tack vare regelbunden användning hjälper det också lättare mörka fläckar, håller huden hydratiserad och aknefri.

2. Solskyddsmedel
Det krävs inte Athletic Bilbao Tröja att alltid välja lyxiga solskyddsmedel tillgängliga från hyllan för att bekämpa UV -strålar. Använd Lacto Calamine Sun Shield som hjälper till att skydda huden mot skadliga UVA/UVB -strålar. Med en SPF 30 PA ++ och vitamin E näringsämne garanterar denna lakto -kalamin solskyddsmedel minskning av mörka fläckar och pigmentering.

Inte bara ansikte, du kan också applicera kalaminlotion på armarna innan du går ut i solen. Detta hjälper till att skydda din känsliga hud från Suntan och Sunburn. Tänk inte på om du glömmer att bära solskyddsmedel och möta solbränna på kroppen. Då kan du också applicera kalaminlotion på det drabbade området två gånger eller tre gånger om dagen för att se synliga resultat.
[SC: MediaD]

3. Ärrreduktion
Orolig med röda märken på huden? Calamine -lotion hjälper dig genom att ge näring av huden och minska märken med ständig användning. Lotionen kan också appliceras som en bas för smink som hjälper den att bilda ett skyddande skikt mellan smink och hud.

6. Lugande botemedel mot giftiga växter
När din hud kommer i kontakt med Poison Ivy utvecklar blodkärlen luckor som läcker vätskor genom huden och orsakar blåsor och klåda. När du kyler din hud genom att applicera kalamin, samarbetar dessa luckor för att minska oser av vätskor. Således visar sig kalamin vara effektiv när den gäller att kontrollera klåda och oser av blåsor orsakade av giftiga växter.
7. Anti-aging
Det finns ingen kvinna i den här världen som inte oroar sig för rynkor och bildande linjer i ansiktet, eller hur? Som vi alla borde gå denna väg en dag, varför inte njuta av förnyelsetekniker för huden.
En sådan tricksäker teknik är Lacto Calamine Anti Aging Cream som bygger hudens fasthet genom att förbättra kollagenens elasticitet.
8. Smörjfri
Oligt oserande hud är den mest besvärliga att hantera. Att rusa till denna olycka med dess himmelska egenskaper är kalaminlotion för fet hud. Lacto Calamine oljekontrolllotion inkluderar goda mängder kaolin och glycerin som underlättar tillräckligt med fukt och kontrollerar överskottsoljan.

9. Rengöringsmedel
Med trafikkluster och uppror som vi hanterar dagligen är många av oss tvungna att möta finnar. Välj Lacto Calmine Deep Cleansing Face Wash för att undvika damm från att täppa till porerna. Med hallonekstrakt är Wolverhampton Wanderers Tröja denna laktokalamin det bästa valet för minskning av finnar och för att få färsk hud.

10. Hydrering
Vintrarna är alltid grova på människor med extrem torr hud. Det är viktigt för sådana kvinnor att hålla fukten i huden. Att bevisa att det är värt att hydrera huden är Lacto Calamine Skin Balance Hydration Lotion. Kaolin- och Aloe Vera -innehållet i lotionen lugnar huden effektivt och håller den hydratiserad.

11. Calamine för gravida kvinnor
Kliande hud på magen och buken är en vanlig syn vid gravida kvinnor. Calamine känd för sin mildhet är mycket mer använd för att behandla hudproblem som dyker upp under graviditeten. Därför Marockos herrlandslag i fotboll Tröja kom ihåg att använda kalaminlotion för kliande hud under din graviditet, regelbundet och märker resultaten.
Calamine Lotion är en magisk dryck med magiska egenskaper som varje tjej borde använda utan paus.
Bilder Källa: Amazon