Våra finaste förslag till företagsregler

Idag talar vi om företagets matetikett, liksom vi vill höra läsarnas tankar – särskilt alla typer av förslag som är speciella för advokatlunchar och sätt. Vad tror du är de viktigaste riktlinjerna att följa på arbetsluncher (och middagar)? Någon typ av “roliga” pinsamma företagslunchhistorier att dela för att säkerställa att besökare kan upptäcka från dina misstag …?
Här är en viktig fråga: Vad händer om du inte är bekväm att äta i ditt hem ännu, till exempel om du är immunförsvarad? Besökare hade en enorm diskussion i kommentarerna för ett par månader tillbaka om den utmanande frågan … Har du stött på den här frågan på jobbet? (Försöker du ta ansträngningen för att ordna saker eftersom du förstår områdena med erbjuds utanför mat?)
Tips för företagets mat etikett
Vad man ska köpa – liksom att inte köpa
Om du är orolig Chelsea FC Tröja för att beställa en måltid som inte “matchar” dina kollegors val, fråga dem avslappnat om de planerar att beställa en aptitretare eller sallad eller bara börja med den primära kursen. Om du verkligen inte kan välja vad du ska köpa såväl som servern vänder till dig först, ange artigt något som “Jag kräver en sekund till, snälla – kan jag gå sist?”
På baksidan, om du är en äldre person vid bordet, kan du hjälpa praktikanter eller sommartid som du äter med genom att ange något som “hmm, [maträtten du vill beställa] ser bra ut …” eller “Låt oss se, jag tror att jag kommer att ha [aptitretare] Brighton & Hove Albion FC Tröja såväl som [förrätt] …”

{Relaterat: Lunch med partners: Vem plockar upp fliken?}
Om ingen annan beställer alkoholhaltiga drycker, köp inte en. Och även om det troligtvis säger sig självt, välj inte det dyraste på menyn om du inte betalar.
Köp inte något som är svårt att äta eller sannolikt vara rörigt, som spaghetti, revben eller hummer. Helst, köp inte en måltid du måste äta med händerna.
Vi har delat meddelanden om att äta glutenfria vid en företagslunch samt vara den enda vegan eller vegetarian vid bordet (även om du har i åtanke, speciella dieter har hamnat mycket mer vanligare!), Men i i Allmänt, det är bra att fråga servern en oro eller två om menyn. (Som vegetarian, till exempel, har jag upptäckt att vegetarian-klingande soppor vanligtvis inkluderar fjäderfäbuljong, så jag måste fråga.) Förhindra bara att kanalisera Sally i denna välkända scen från när Harry nöjde Sally. (Nej, inte den välkända scenen, men du vet, gör inte det heller.)
(Tips från Kat: Du kan alltid telefonsamtal restaurangen i förväg om du har en hel del frågor! Jag använde för att göra det eftersom jag gjorde WW och ville planera min dag.)
{Relaterat: Vad man ska ha på sig till ett alumnisk lunchevenemang}
När din mat anländer …
Om du går till en exklusiv restaurang såväl som du inte känner till formell mat, titta snabbt på en gemensam platsinställning innan du åker. (Här är en från Emily Post.) Om jag någonsin inte kan komma ihåg vilken brödplatta som är min, tänker jag på B såväl som D -teknik – din vänstra hand kan göra en liten bok och ditt bästa kan göra A D (gör bara inte det här, du vet, ovanpå bordet). Du kan också tro på “BMW” – “Bröd, måltid, vatten/vin.”

Lägg din servett i knäet så snart alla sitter … eller så snart du sätter dig ner. Regler vägledning skiljer sig åt detta; Till exempel säger artiklar från GQ såväl som MyRecipes för att göra det förra, medan Boston Globe såväl som gran specificerar det senare. (Att sätta din servett på stolen kontra bordet när du kort lämnar bordet är också ett hett argument bland reglerexperter …) I slutet av måltiden är den lämpliga platsen att lämna din servett till vänster om din tallrik.
När smörplattan passeras runt bordet (till höger, precis som brödkorgen), använd kniven på den plattan för att sätta smör på din brödplatta, dvs smör inte ditt eget bröd med det gemensamma smörkniv. När du är beredd att äta ditt bröd, för att vara ultravorrigerad bör du inte smöras hela saken på en gång; Istället, bryt av en liten bit, smör det, samt äta det.
{Relaterat: Kan jag ta resterna från min företags lunch?}
Vänta upp tills allas mat serveras innan du börjar äta. Om den sista personen som väntar på sina livsmedelsstater att gå vidare och börja, är det artigt att demurera när de önskar dig igen.
Försök att äta med exakt samma hastighet som resten av ditt parti. Om du rinner ner så bra som du har många av din måltid kvar medan alla andra har mycket att stanna på deras tallrik, tänk på om du har monopoliserat konversationen. (Naturligtvis, om det här är en uppgiftsintervju, förväntas du tala mycket!)
Ta inte upp politik eller religion. Om du vill känna dig beredd, titta på rubrikerna den TSG 1899 Hoffenheim Tröja morgonen samt välja ut en berättelse eller två för att ha “på däck” (inte en ultrakontreringnull